Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

100 χρόνια απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης


2ο ΓΕΛ Νεάπολης
Συντονίστρια: Δέσποινα Μιχελάκη
Ερευνητική εργασία :
Θέμα : " Η αειφορική διαχείριση των μνημείων λόγου και τέχνης της Θεσσαλονίκης στα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της"Το πρόσωπο της πόλης καθώς διαπέρασε τις ιστορικές συγκυρίες, τα  μνημεία της και η παρουσία της στο χρόνο, ο λόγος των ανθρώπων της , το φυσικό περιβάλλον και η πολιτιστική της πορεία  αποτέλεσαν το ερευνητικό πεδίο των μαθητών. 
Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους , συναντήσεις με πνευματικούς ανθρώπους και διαδρομές εκεί όπου ο κόσμος εξασφαλίζει τα προς το ζην - Αγορές , λιμάνι, Υπηρεσίες ..και τα προς το ευ ζην-Λαδάδικα Ξυλάδικα , τόπους αναψυχής... 
 Οι φωτογραφίες από την πρώτη εξόρμηση 
- στη Δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Νεάπολης -Συκεών και
- στο Μουσείο προσφυγικού Ελληνισμού


Γλαφυρός ξεναγός και ιστορικά καταρτισμένος με μεράκι και διάθεση ενημέρωσης ο κ. Νίγδελης. Στην αίθουσα διαλέξεων της βιβλιοθήκης οι μαθητές παρουσίασαν ένα μέρος των εργασιών τους και κατέθεσαν τις προσωπικές τους εντυπώσεις!!!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι συγκρίσεις του παλαιού με το καινούριο αφού το Πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη αποτελεί τον χώρο που υπάρχουν τα σχολεία της περιοχής ,ανάμεσα στα παλιά στρατιωτικά κτίρια και τα νέα που φιλοξενούν το Δημαρχείο , τη βιβλιοθήκη , το μουσείο , το κλειστό γυμναστήριο ...Η στρατιωτική μας κληρονομιά στη διάθεση του κοινωνικού και παιδευτικού συμφέροντος .
Αειφορία και διαχείριση συνέχειας!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου