Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Μύθι, μύθι, παραμύθι…

Το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον το ερώτημα που έθεσαν προ νήπια (παρακαλώ!) και σκεφτήκαμε να το ανοίξουμε σε διαγωνισμό. Όποιος δώσει την καλύτερη απάντηση θα βραβευτεί με το στεφάνι της δόξας, φυσικά, αλλά και με ένα δωράκι από την πλούσια συλλογή προϊόντων του WWF

Το ερώτημα που έθεσαν τα προνήπια Α’ από το Μπενάκειο Παιδικό Ίδρυμα Κηφισιάς, με εκπαιδευτικούς τηνς Αιμιλία Καμπόλη, την Αναστασία Μπέκα και τη Δήμητρα Μήτσικα είναι το ακόλουθο: 

"Γιατί όταν τελειώνουν τα παραμύθια λένε ότι εμείς ζούμε καλύτερα από τους ήρωες των παραμυθιών; 

Εμπρός λοιπόν! Δουλέψτε το ερώτημα με τους μαθητές σας (ευκαιρία να απολαύσετε και κανένα παραμύθι όλοι μαζί στην τάξη), ζητήστε τους να γράψουν τις απαντήσεις τους, συγκεντρώστε τις και στείλτε μας το υλικό στο e.svoronou@wwf.gr ή ταχυδρομικά, στη διεύθυνση του WWF Ελλάς (υπόψη Ε.Σβορώνου) ή με φαξ στο 210 32 47 578. 

Αν θέλετε να πάρετε μέρος κι εσείς (θα δοθεί χωριστό βέβαια βραβείο για τους ενήλικες), μη διστάσετε να μας στείλετε τη δική σας απάντηση. 

Η κάθε απάντηση πρέπει να μην ξεπερνά τις 150 λέξεις και πρέπει να συνοδεύεται από το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου, την ηλικία του και τα στοιχεία επικοινωνίας. 

Αν θέλει μια τάξη να λάβει μέρος στον διαγωνισμό ως σύνολο, μπορεί να το κάνει, αν και η διατύπωση της απάντησης καλό είναι να έχει τον αυθορμητισμό του παιδιού ή του ενήλικα. Να μην έχει άρωμα έκθεσης ιδεών. 

Ενθαρρύνετε και τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Τα παραμύθια αφορούν όλες τις ηλικίες. 

Προθεσμία υποβολής των απαντήσεων: 25 Ιανουαρίου 2012  . 

περισσότερες πληροφορίες :http://www.wwf.gr/newsletter/peoct2011/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου